Hoe kan ik eenvoudig een marktplaats website maken?

Geplaatst op 23-07-2022

Categorie: Computer en internet

Met de juiste hulpmiddelen kunt u vrij eenvoudig een marktplaats website maken. Allereerst is webhosting noodzakelijk en daar komt ook de registratie van een passende domeinnaam bij kijken. Wilt u niet zelf hoeven programmeren, dan is het ook raadzaam om het PHP script van Vrolijk Internet Services te gebruiken voor het opzetten van uw advertentie website. Dit PHP script kunt u installeren op uw hostingpakket. Eventueel kunt u de hosting samen met het script aanschaffen op de website van Vrolijk Internet Services.

Nadat u de installatie heeft uitgevoerd, komt er een marktplaats website tot uw beschikking. Adverteerders kunnen zich op deze website registreren. Met het account waarmee de adverteerder na registratie kan inloggen, kunnen advertenties op de marktplaats website worden geplaatst. Bij iedere advertentie op de site is een reactieformulier op te vragen waarmee andere bezoekers kunnen reageren. Van iedere reactie die de adverteerder ontvangt, wordt hij met een e-mailbericht op de hoogte gebracht. Per e-mail kan de adverteerder vervolgens reageren op een bericht.

Het script geeft de mogelijkheid om betaalde categorieën aan te maken binnen uw marktplaats website. Wanneer een adverteerder een advertentie in een dergelijke categorie plaatst, zal hij moeten betalen voordat de advertentie daadwerkelijk op de website getoond zal worden. De koppeling voor online betalingen ontvangen kan vrij eenvoudig worden gelegd. Het script kunt u koppelen aan de betaalproviders Mollie, PayPal en DigiWallet.

Als een betaling succesvol is verwerkt, wordt de bestelling definitief. De klant ontvangt dan een e-mail met de factuur van de bestelling en ook ontvangt u een e-mail met de informatie die nodig is om de spullen naar de klant op te sturen. 

Een adverteerder kan instellen dat er bij een bepaalde advertentie geboden mag worden. Wanneer er een nieuw bod binnenkomt via de site, ontvangt de adverteerder een e-mail met daarin de informatie rondom het bod. Zo kan de adverteerder eenvoudig reageren op een binnengekomen bod.